June 11, 2010

ape erk nk ckp...

ape yer nk ckp...

hah, saya ni x pandai sebenarnya nak blog2 nih...

sbb sy tgok bloggers nih pandai susun ayat..

tp sy x pandai...ayat sy pun xmemikat org utk membaca...

tp nape sy nk blog jugak..hehehe...

ntah erk..xpandai sungguh...

tgok blog org cantik2 dan info sume best2...

ape pun sy nk publish something...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

hehehe...

skang ni 4 my wedding...hampir sume da siap..

minggu depan nk start pos sume kad kawen...

dah nk kawen dah sy ea...

huhuhu.....adehhh...;-)


April 30, 2010

tetibe nk post lak...hihihi..

Untuk pengetahuan kwn2 sekalian...mak andam ku dari mentari kreatif..manakala photographer ku dari IM Foto & Video...

okeh...di atas ni bakal pelamin ku...

berkenan ngn tudung nikah ala-ala cmni...sesuai ke ngn muke ku..huhu.




April 28, 2010

xsangka...

baru dapat panggilan dari encik tunang...
katanye die ngah anta borang permohonan nikah di Pejabat Agama Daerah Jasin...
ari jumaat dapat surat kebenaran kahwin..
xsangka aku...
cepat tul masa berlalu...
lagik 2 bulan jerk nk kawin...
xsangka aku sbb umur baru 25 tahun..hehhe...
ape yg aku harapkan..
semoga ALLAH SWT mempermudahkan urusan pernikahan aku dengan tunang aku...Amin..amin ya rabbal alamin....

April 27, 2010

dapat tips...

Pastikan muka segar gile mase bersanding nanti badan pun orang xperasan...
thanks sis siti sarah sbb bg keyakinan kat aku balik...

Jom Ber"Catcheye"

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia. Apa
yang menariknya anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat
disini: http://www.catcheye.com.my/?r=97851

Ya, mudah saja. Klik iklan-iklan tak sampai seminit dah dapat duit
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti.. Katakan
anda menaja 10 orang di level 1,
kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level. Anda akan
peroleh RM 11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan. Kalau sehari
mereka klik 10x anda peroleh RM11×10 = RM110. Jika sebulan anda akan
peroleh RM110 x 30 = RM3300.

Anda tak nak ke? Sertailah saya. Benda ni 100% percuma dan tak perlu
modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je. Benda free xkan tak boleh
ajak, betul tak! Untuk maklumat anda, keahlian Catcheye telah mencecah
12,000 orang sehingga ke hari ini. Jangan berlengah lagi. Ini bukan penipuan.

Cara nak register:
1. Klik http:http://www.catcheye.com.my/?r=97851  

2. Klik Join Catcheye Now
3. Isi maklumat diri, IC dan alamat (penting sebab cek dihantar
berdasarkan maklumat ini selepas cukup RM50)
4. Isi jawapan:
a) soalan 1 jawapan A
b) soalan 2 jawapan B
c) soalan 3 jawapan A. (jika anda jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5. klik Agree and Proceed.
Ok siap. Kemudian apa perlu buat?

Langkat seterusnya selepas Sign Up:
1- Klik Sign In
2- Lepas Sign In, klik Reward Panel
3- Anda akan lihat akaun anda ada RM1 (bonus) dan link anda.
4- Copy link anda dan gantikan link yang sedia ada ini dengan link anda.
5- Poskan risalah ini di Buletin Myspace & emailkan kepada kawan-kawan.
6- Anda akan dapati tidak sampai sebulan anda mempunyai 10 orang di Level 1.

Percayalah, kerana benda ni 100% percuma!

April 23, 2010

Jiwaku tenang

Alhamdulillah...jiwa ku sudah tenang...terima kasih Allah sbb makbulkan doaku...

mood kawin...

skang ni sudah menjelma mood kawin.....
dalam pikiran ni mcm2 la nk wat itu ini...
tggal 2 bulan jerk lagik..
huarghhh..bile nk kurus ni..
still 60kg....

March 14, 2010

......gagagagaga.......



tibe2 rase syg sgt kt my tunang..gaggaga....;-)

March 9, 2010

MTEST

harini cek utk dapat ujian MTEST ker x...and lastly aku dpt..alhamdulillah....syukur kepadamu YA ALLAH..wlupun bru ujian..da cukup bermakna bagi aku...akan ku buat sebaik mungkin..

March 1, 2010

Menu on 01/03/2010

Bekpes (8.00): karipap pusing + kuih bakar daging
minum pagi (9.00) : mee goreng + limau suam.
petang (5.00): duk ratah2 sayur 

45minit = strider & cycling 
air = 2liter


Puas bercuti....

selepas 3 hari cuti..akhirnya kene datang keje balik...
pagi td da terlajak bangun..kul 6.30 bru bangun 2 pun setelah dikejutkan oleh mak aku
ape lagik bgn2 terus iron baju,mandi dan terus solat..
pg ni jerk aku dah 2x membuang sebelum g keje..
da smpi tempat keje tmbh lg sekali membuang...
nk cite cket ni ari kamis aku timbang berat aku kt sekolah 63kg...
hari ini aku timbang dah 62kg...hehehe....hepi sangat wlupun turun sekilo..
sbb b4 ni ssh sgt nk turun...lepas ni lg bersungguh2 aku nk kurg kan berat ni...
bulan 7 nti klu xdpat 50kg tp dapat 52-55kg pun aku da bersyukur sangat..;-)

height:150cm
current weight : 62kg
target weight : 50kg
BMI : 27.55
BMR : 1402.7

kurangkan kalori tingkatkan senaman..;-)

February 25, 2010

mkn byk pulak hari ini..

Hari ni pagi2 aku da sakit perut..
Okey, untuk harini menu aku adalah :

sarapan : 2keping karipap+donut+limau suam+hotdog=(773kalori)
Petang:?
Malam:?

aku akan pastikan pengambilan kalori aku tidak melebihi 1000 Kalori.
sudah diketahui bahawa untuk memecahkan 1pound lemak ia memerlukan 3500 kalori.
oleh itu setiap hari kene kurangkan kalori sebanyak 500kalori dan oleh itu dalam masa seminggu ia bole membuang 1pound lemak itu..

okey....masa balik td aku makan:
nasi beriani+rendang daging (xtahan tgok nasi beriani 2)
tapi pas 2 aku berbasikal statik selama 17km dalam mase 35minit..
sekurangya2 aku mengeluarkan peluh..;-)

February 24, 2010

Hari ini....

Setelah ku membaca, menyelidik baru ku paham cmne nk turun kan berat badan secara baik..
kite kene tahu BMR kite.Cth cam aku, BMR aku 1412.3 kalau aku malas bersenam aku kene makan kurang dari angka tersebut. 1pound lemak =0.45kg. Hendak membakar lemak sebanyak itu aku kene membakar kalori sebanyak 3500 kalori..okey,skang aku nk kongsi menu aku hari ini

sarapan : kuih karipap+kuih seri muka+kuih bijan+air milo (1 cawan)
petang : ketupat(1biji)+sambal udang+udang(2 ekor)
malam : tomyam semangkuk...;-)
bape erk kalori semua ni???

basikal statik = 10KM=28minit...!!!


February 23, 2010

berazam...

Aku berazam untuk betul2 diet.....mulai hari ini..bukan angan-angan kosong k...

Menu hari ini

 sarapan = mee kari + milo suam...ehe ;-)

             tghari     = nasi + ikan tenggiri asam pedas + sayur campur + air sirap..

             petang   = sayur + udang 2 ekor + ikan kembung masak kicap + air jambu batu

             air masak = 2 liter 

             berbasikal statik = 45 minit ;-)

hari ini timbang di sekolah = 63kg (actually da turun 2kg coz b4 ni 65kg)...ehe

kita tunggu minggu depan lak...;-)

February 18, 2010

Mcm-mcm jawatan kosong....!!!

Harap-harap sangkut la mane-mane jwtn yg aku mohon..
hope sangat dapat KPLI-SR..

February 12, 2010

Sangat Suker....!!!!!

Saya hepi & sgt suke
sbb minggu depan my viva nk kuar 
selepas hampir sebulan menunggu...
hai viva elite ku syg...
xsbr nk bwk kamu jalan2...;-)

Nk G LOndon Ke xNak ...!!!!!!!!!!!!!

Konfuse aku la
nk g london ker xnk..
kene duk nyimpan duit ni...;-)

January 29, 2010

Dapat Panggilan Temuduga....

wahhh....dapat panggilan temuduga laa..
pada 2hb 2 2010 hari selasa jam 9.30 pagi..
tapi bawah perbadanan stadium melaka..
huish...nk g ker x erk.....;-)
g je laaa kan...
xtaw ler die kontrak ker aper...;-)

Nape erk...

Aku rase stress sangat...punca utama :

      1) aku da makin gemok...huish..

      2) keje kontrak jerk..

      3) byk lagi lah...

but aku masih berSYUKUR sbb dikurniakan kesihatan yang baik..tiada cacat cela dan walaupun aku hanya pekerja kontrak tp aku tidak mengganggur pown.abis belaja terus dpt keje..

trime kasih ALLAH SWT.